Driek

Driek

donderdag 23 februari 2012

Het lef van Les

Waar de een helemaal uit zijn dak gaat bij een Kia Venga of een dikke Porsche, kan ik in vervoering raken bij het zien van een bonk roest. Da´s allemaal de schuld van één man: Les Boshoff. Deze Zuid Afrikaan op leeftijd heeft de meest bizarre autoverzameling ter wereld. Even ten noorden van Kaapstad staan in zijn ´tuin´ zo´n 350 wrakken van uiteenlopend pluimage.

Soms keurig opgesteld in rijen , dan weer half verscholen in de struiken. De meesten in de buitenlucht, anderen weer onder een provisorisch afdak. Als je tussen de auto´s staat, weet je niet waar je moet kijken. Zwijgend staren ze je aan en er bekruipt je een gevoel dat zweeft tussen verdriet en bewondering. Verdriet om al het moois dat hier staat weg te kwijnen. Bewondering voor het lef van Les.
Hier is een mens levend uit gekomen....

Midden tussen de Amerikanen, Australiëers, Fransozen en Britten ligt een uiteengereten Duitser. Een limoengroene Mercedes S-klasse. Aan de restanten van de auto kleeft een drama. Met deze auto heeft de zoon van Les een zeer ernstig ongeluk gehad. In één van de kamers van het bijzondere huis van Les is een steriele ruimte ingericht voor zijn zoon, die daar al jaren in coma ligt en waarschijnlijk nooit meer zal ontwaken. Les financiert dit speciale onderkomen met de entreeprijs voor zijn ‘museum’. Daar word je toch even stil van…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten